Skip to main content

Arbetet med Forumtorget i Uppsala pågår för fullt. I enlighet med överenskommelsen med Uppsala kommun och fastighetsägare vid Forumtorget, har nu Centrum för AMP format en lokal organisation anpassad efter platsens unika förutsättningar och behov. Inriktningen är tydlig: Forumtorget ska vara en upplevelserik och välkomnande mötesplats uppskattad av många, över alla säsonger. 

Planeringsarbetet under våren börjar nu visa sig på Forumtorget, bland annat i form av möblering, gestaltning, växtlighet och aktiviteter. Nyligen installerades en pergola till den arkitektritade platån på torget, vilket nu möjliggör en rad olika funktioner och användningsområden. Pergolan kommer fungera som inramning för uppträdanden, kan belysas i olika färger och dekoreras på spännande sätt utefter årets alla säsonger. Det finns också en specialkonstruerad spelvagn med spel och pyssel för både barn och vuxna. Nya aktiveringar tillkommer löpande. Senaste nyheten är ett bordsfotbollsspel, särskilt populärt nu under pågående EM-slutspel.

Vi har fått spontana reaktioner från besökare som är glada över utvecklingen. Flera besökare som vi har pratat med har uppgett att aktiveringen på torget var anledningen till att de valde att gå just dit.

Det är flera spännande saker på gång och inom kort kommer bland annat en glassvagn att placeras vid ”soffan”. Den finns på plats kl. 11-18 hela sommaren, när vädret tillåter. Stadsbiblioteket kommer vara på plats med en bokvagn tisdag till torsdag under juni månad. Dessutom kommer schackspel, musik och andra aktiviteter som skapar sommarkänslor erbjudas. När pandemirestriktionerna så tillåter kommer vi kunna ha uppträdanden i mindre skala. Vidare kommer dans- och yogapass för allmänheten erbjudas.

Välkomna till Forumtorget, för att exempelvis slå er ner under ett parasoll och njuta av glass och läsning. Vi önskar er en härlig sommar!

forumtorget.se