Skip to main content

Lokala samarbeten som gynnar alla

På Forumtorget i Uppsala samarbetar AMP-organisationen vi med flera lokala företag och organisationer utöver våra finansiärer. Det kan handla om alltifrån att arrangera en programpunkt till att erbjuda våra besökare att provsmaka på mat och dryck. Tillsammans når vi nya målgrupper och ökar gemenskapen i det offentliga rummet. 

På Forumtorget i Uppsala samarbetar AMP-organisationen vi med flera lokala företag och organisationer utöver våra finansiärer. Det kan handla om alltifrån att arrangera en aktivitet eller evenemang till att vara med och bidra till att öka trivseln och gemenskapen i det offentliga rummet på olika sätt.

En av våra samarbetspartners är Egon, en restaurang med stor uteservering belägen i anslutning till Forumtorget. Möt Emma Bodinger som är assisterande restaurangchef på Egon: 

Vad har platsaktiveringen på Forumtorget för betydelse för er verksamhet?
Det gör ju att vi får fler gäster! Förutom att det har lett till att fler människor rör sig i området har vi fått chansen att göra samarbeten med er och bjuda på pizza vilket gör att vi har nått ut till ännu fler. Eftersom ni gör många aktiviteter för barn och familjer lockar ni en målgrupp som vi också vill nå. Tack vare Forumtorget kan vi nå ut till fler personer, vilket jag tror att de flesta butiker i närområdet också upplever. 

Hur upplevde du Forumtorget innan Centrum för AMP etablerade sin verksamhet på platsen?
Det var inte jättemycket fokus på det här torget innan skulle jag säga. Det är en stor skillnad nu mot vad det var då. Förut var det mer gäng som höll till här.  

Nu är det mycket mer familjer här och när man går förbi här händer det ju ofta något kul. Det uppträder till exempel riktigt bra band på Forumtorget. Det har varit jättekul för oss att jobba, gå ut på uteserveringen, servera tallrikar när folk är glada och lyssnar på musik. Jag har också märkt att det gett oss bättre ekonomiskt resultat. Folk märker att de kan boka bord hos oss i anslutning till allt kul som händer på torget. 

Hur ser ni på framtiden på platsen nu när AMP fått förlängt avtal?
Det ser vi som jättepositivt. Vi får möjlighet att kunna göra fler samarbeten och förhoppningsvis utvidga vår verksamhet på sikt.
 

Våra medlemmar

Grundare och medlemmar i Centrum för AMP är följande organisationer.

  • Nyhetsbrev

Denna uppgift är obligatorisk