Skip to main content

Kulturnatten i Uppsala lockade tusentals besökare till Forumtorget

Vårt långsiktiga samarbete med LF Uppsala gör att vi år efter år kan leverera storslagna kulturevenemang. Detta år bjöd Kulturnatten på Forumtorget på tolv olika programpunkter med tio olika aktörer. Bland annat lockade cirkus, konserter, improvisationsteater och Silent Disco Uppsalaborna till platsen. 

LF Uppsala har varit medfinansiärer av Centrum för AMPs plats i Uppsala sedan första året. Detta har gjort att vi kan skapa återkommande event under året där Kulturnatten har varit ett av de mest besökta. Joel Grauman. Hållbarhetsansvarig, LF Uppsala berättar om samarbetet kring Kulturnatten. 

-Det bästa med Kulturnatten tycker vi är att kulturen blir tillgänglig för alla. På många ställen, till exempel på Forumtorget, så kunde Uppsalaborna uppleva gratis akter och få chansen att se en stor bredd på kultur. Att det dessutom finns något för alla åldrar gör Kulturnatten och programmet på Forumtorget ännu bättre. Att hitta uttryck och att dela upplevelser gör att människor mår bra och känner sig trygga. I sig själva och med varandra. När vi tar ut kulturen på offentliga platser låter vi ännu fler ta del av det, något som bara är positivt. 

-Vi vill att alla som bor i Uppsala län ska hitta sin grej och glädje i att bo och trivas här. När ett så pass stort kulturevenemang arrangeras och får människor att uppleva kultur och mötas så är det självklart för oss att vara en del av det. Genom att bygga en scen tillsammans med Centrum för AMP på Forumtorget och se dem, som har fått stöttning av vår kulturknuff, uppträda under dagen var fantastiskt! Vår kultursponsring har verkligen inneburit att fler har fått möjligheten att ta nya kliv i skapandet och att fler människor får uppleva resultatet av det. 

Medverkande Kulturnatten Forumtorget 2024
Cirkus Fukur
Teater Prego
Svandammens musikskola
La Liga Habanera
Rosalía Motomami Detour
The Gloryfires
Uppsala Vokalensemble
Knivsta Voices
Dear Amy musical-showcase med bland andra Idoldeltagaren Louisa Hoxha och Talangvinnaren Aron.
Silent disco Sweden 

 

Våra medlemmar

Grundare och medlemmar i Centrum för AMP är följande organisationer.

  • Nyhetsbrev

Denna uppgift är obligatorisk