Skip to main content

“Besökarna var ofta väldigt sociala och vi hade många trevliga samtal.”

På Forumtorget i Uppsala höll sommartorget öppet hela nio veckor. Våra  sommarjobbare anordnade olika aktiviteter vid totalt 40 tillfällen som lockade drygt 1 500 besökare. Arpine Adibekyan är 18 år och en av våra 9 lokala ungdomar som haft rollen som sommarvärd på Forumtorget. 

Vad var roligast med att sommarjobba på Forumtorget? 
Jag tyckte personligen det var superkul att spela schack mot folk, mer objektivt var det väldigt härligt att få träffa barn och äldre. Att man tillsammans gjorde grejer man kanske inte gör annars.

Hur var gemenskapen? 
Jag tycker vi hade en jättebra gemenskap. I teamet klickade vi bra, vi fick en riktig teamkänsla. Det var en väldigt trygg miljö, man kunde fråga om man var osäker och det kändes lugnt att göra saker man inte gjort förut. Överlag fanns en väldigt bra kommunikation mellan alla. 

Vilken aktivitet var mest utmanande och varför? 
Pärlplattor och pyssel. Under “Pysselonsdagarna” var det väldigt mycket att hålla koll på samt full fart med massa barn. Det var utmanande att hålla fint, ordning och samtidigt vara social samt delta med barnen. Att också vara aktiv i själva aktiviteten. Ansiktsmålningen kunde också vara tuff pga höga krav från barnen haha! 

Har du någon speciell händelse att dela med dig av?
Vi hade en schackspelare som kom varje måndag. Sen när jag var sjuk hade han kommit förbi och frågat hur det var med mig och att han hoppades vi kunde spela schack snart igen när jag var frisk. Det var omtänksamt.
Barnen började också göra målningar och pärlplattor till oss. Det kändes väldigt fint att de uppskattade det vi fixade för dem och att de ville ge något tillbaka! 

Skulle du rekommendera någon du känner att jobba på Forumtorget? I så fall varför? 
Absolut! Framförallt för att det är en bra, avslappnad och trygg arbetsmiljö. Samtidigt som man har väldigt roligt om dagarna. Man får träffa massa folk och man känner sig glad och inspirerad . Man känner att man gör något viktigt och meningsfullt för folk. 

Sommartorget hade öppet 17 juni – 16 augusti, sex dagar i veckan och 47% av besökarna var mellan 5-14 år.

 

Våra medlemmar

Grundare och medlemmar i Centrum för AMP är följande organisationer.

  • Nyhetsbrev

Denna uppgift är obligatorisk