Centrum för AMP anställer Sara Eriksdotter Bjurström som VD

Sara Eriksdotter Bjurström anställs som vd för Centrum för AMP. Hon tillträder tjänsten den 16 mars.

Sara Eriksdotter Bjurström har lång och bred erfarenhet från den kommunala sektorn där hon arbetat som såväl samhällsplanerare och planarkitekt som chef för ett flertal olika förvaltningar.

– I Sara Eriksdotter Bjurström har vi funnit den viktiga kombinationen av förståelse för och erfarenhet av kommunalt beslutsfattande tillsammans med mångårigt engagemang för stadsutveckling, som kommer föra Centrum för AMP framåt. Vi kan nu fördjupa vårt arbete med att finna lämpliga piloter för vår modell i kommun-Sverige. Det säger Fredrik Reinfeldt, ordförande för Centrum för AMP.

Sara Eriksdotter Bjurström kommer närmast från en befattning som chef för avdelningen Strategisk planering inom Uppsala kommun, en tjänst som hon innehaft sedan 2017. Hon har tidigare arbetat som chef för olika avdelningar inom både Nynäshamns kommun och Haninge kommun. Dessförinnan även som planarkitekt i Haninge kommun och samhällsplanerare i Danderyds kommun. – Som yrkesverksam inom stadsbyggnadsbranschen i närmare 20 år har mitt fokus länge legat på att skapa en levande och attraktiv samhällsmiljö där människor vill uppehålla sig. Att på ett för mig nytt sätt få vara med och skapa offentliga rum som är tillgängliga för alla och där alla kan trivas känns som ett väldigt viktigt och spännande uppdrag, säger Sara Eriksdotter Bjurström.

Presskontakt: Fredrik Van Kesbeeck Andersson, 08-522 785 26, fredrik.andersson@ampcentrum.se

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.