Skip to main content

Cirkus, punk och ögonbindlar

Genom våra platsaktiviteter skapar vi medvetna kulturkrockar, oväntade möten och gemenskap. Vår idé är att stärka platsens kollektiva förmåga och att säkerhetsställa att den är tillgänglig för alla. Forumtorget i Uppsala genomför i snitt tre aktiviteter och evenemang i veckan. Noga kurerade för att locka  flera målgrupper för att säkerställa en bred representation på platsen.

I början av maj var Synskadades Riksförbund i Uppsala och Knivsta på Forumtorget och lät allmänheten prova på hur några vanliga vardagssituationer kan vara när man har en synnedsättning. Ett femtiotal personer som kom förbi och testade att hälla upp vatten, ta för sig mat eller gå en bit med vit käpp, allt iförda ögonbindlar eller fingerad optik som ska simulera olika ögonsjukdomar. Majoriteten av de som testade var ungdomar mellan 14-19 år samt pensionärer. Vi ser fram emot mer framtida samarbeten där de kan sprida medvetenhet om synnedsättning till allmänheten genom nya roliga sätt på vår plats.

Vårt valborgsfirande på Forumtorget bjöd på Cirkus, livemusik och medveten kulturkrock. Den traditionsfyllda dagen fick Uppsalaborna att lyssna på musik, måla sin egna tavla och njuta av den härliga stämningen på årets första vackra dag. Totalt anordnades sex olika akter för stora och små. Två framträdanden av Cirkus Fukur följt av livemusik med lokala punkband lockade en minst sagt diversifierad publik. Barnfamiljer blandades med hängivna punkbandsfans i publiken. Över 22 000 personer passerade Forumtorget under våra öppettider kl. 10-19.

Stort tack till Länsförsäkringar Uppsala som var med och sponsrade vårt Valborgsfirande. Läs mer om vårt samarbete i vår intervju med Joel Grauman, Hållbarhetsansvarig LF Uppsala här.

Våra medlemmar

Grundare och medlemmar i Centrum för AMP är följande organisationer.

  • Nyhetsbrev

Denna uppgift är obligatorisk