Skip to main content

Forumtorgets vinterpaviljong för ökad gemenskap

Under vintern 2023 lystes Forumtorget i Uppsala upp av en vinterpaviljong för att få människor att samlas och skapa trygghet under den kalla delen av året. Paviljongen var en interaktiv ljuspunkt dygnet runt under 12 veckor och bjöd på aktiviteter och evenemang.

”I vår senaste undersökning såg vi att tryggheten minskat när mörker och kylan kommer vilket vi naturligtvis vill försöka påverka även om vi inte har vädret med oss. Genom vinterpaviljongen får Forumtorget ett gestaltningsmässigt tillskott, som ger människor både ljus och värme samt bjuder in Uppsalaborna till aktiviteter. Denna satsning går helt i linje med vår modell som handlar om att skapa trygghet året runt med kontinuitet” sa Helena Olsson, VD för Centrum för AMP i ett pressmeddelande.

Under perioden fylldes paviljongen av de populära schackträffarna och även virkstuga, tesermoni och DJ-skola flyttade in i värmen. Utöver aktiviteterna stod paviljongen öppen för umgänge och pysselbord, böcker och spel fanns tillgängliga för alla att låna. Paviljongen är designad av landskapsarkitekterna Studio Era och var utrustad med ljud, ljus och möbler.

Sammanlagt anordnades det 35 aktiviteter och evenemang i Vinterpaviljongen under perioden 11 januari – 6 april, måndag-lördag. Mest populär var virkningen som hade fullt varje tillfälle mellan 15-20 deltagare i olika åldrar.

Alla aktiviter
Tea Ceremony
”Öka ditt välmående” – BioHackeri
Schack med Uppsala Skolschaksällskap
Virkning med The Cora Collection i samarbete med butiken Yll & Tyll
Dj-skola med Dj Capo
Alla hjärtans dag-firande med livemusik & DJ i samarbete med Egon
”Minnen från Slottet” i samarbete med Uppsala Konstmuseum
Musikal med lokal förening
Dansuppvisning med Uppsala Danscenter
”Ethnic Pop-up” – utställning med Afrikanska och Persiska föreningar
Konstmånad med Galleri Zeitgest och 16 konstnärer
Zumba
Livesändning med P4 Uppland

 

 

Våra medlemmar

Grundare och medlemmar i Centrum för AMP är följande organisationer.

  • Nyhetsbrev

Denna uppgift är obligatorisk