Skip to main content

Nu blir vi fler som ska arbeta med att göra platser härliga! Philippa Staffas anställs som verksamhetsledare och Karoline Hermansson som eventkoordinator för AMPs senaste platsorganisation Haninge Entré.

Philippa kommer senast från Stockholms stads Evenemangsavdelning där hon bland annat har jobbat med Stockholms Kulturfestival och Kulturnatt Stockholm. Hon har en gedigen och bred erfarenhet som projektledare inom evenemang och kultur som inkluderar aktivering av platser i den offentliga miljön, samskapande och etablering. Detta gör Philippa till rätt person att utveckla vårt arbete med att göra Haninge Entré till en härlig plats, säger Centrum för AMPs VD Sara Bjurström. Även Karoline har erfarenhet av att projektleda evenemang och skapa aktiviteter i det offentliga rummet. Hon har bland annat arbetat på Glad Stad. Tillsammans med Philippa bildar de ett bra team. 

Som verksamhetsledare kommer Philippa att ansvara för att leda arbetet vid Haninge Entré och förverkliga ambitionerna för platsen tillsammans med eventkoordinatorn Karoline. Uppdraget fokuserar på att utveckla Haninge Entré på ett sätt som ger medborgare och besökare många goda skäl att gå dit, stanna kvar och trivas. Det rör sig dels om fysisk utveckling av platsen för att göra den ännu mer trivsam, trygg och intressant, dels om utveckling av aktiviteter som är lockande för människor i olika åldrar och med olika intressen. Aktiviteterna är en blandning av helt ideella evenemang och händelser som involverar näringslivet på platsen. Verksamheten ska möjliggöra ett lokalt engagemang och vara inkluderande för alla. Karoline började den 9 feb och Philippa började den 28 feb.

Centrum för AMP utvecklar och tar hand om offentliga rum. Målet är trevliga och trygga platser som är härliga att vara på. Arbetet sker i samarbete mellan offentliga och privata aktörer. Centrum för AMP är en ideell förening som verkar för utveckling och spridning av Affärs- och MedborgarPlats-modellen (AMP) i Sverige. Grundare och medlemmar är branschorganisationerna Svensk Försäkring och Svensk Handel samt de fyra fastighetsbolagen AMF Fastigheter, Atrium Ljungberg, Humlegården Fastigheter och Vasakronan. Den lokala platsorganisationen Haninge Entré finansieras av Haninge kommun och fastighetsägare i närområdet.

Presskontakt: Sara Bjurström, sara.bjurstrom@centrumforamp.se, 08-21 18 00, www.centrumforamp.se