Vill du vara med och skapa framtidens mötesplatser?

Centrum för AMP söker en lokal verksamhetsledare till Uppsala

Vi söker nu en verksamhetsledare till en nyinrättad tjänst inom en av våra AMP:er, vid Forumtorget i Uppsala. Det är en unik chans att arbeta i en verksamhet som är genomsyrad av samhällsengagemang i en kommersiell kontext.

Centrum för AMP är en ideell förening för att främja etablering, utveckling och spridning av Affärs- och MedborgarPlats-modellen (AMP) i Sverige. Grundare och medlemmar är branschorganisationerna Svensk Försäkring och Svensk Handel samt de fyra fastighetsbolagen AMF Fastigheter, Atrium Ljungberg, Humlegården Fastigheter och Vasakronan.

AMP-modellens syfte och vision är aktivering av det offentliga rummet för att skapa mervärden i stadsmiljön, att få platser att blomstra och skapa känsla av samhörighet och trygghet. AMP-modellen bygger på mångårig internationell erfarenhet av liknande framgångsrika samarbeten mellan samhälle och näringsliv, bland annat i New York, USA. Det finns omfattande vetenskapliga belägg för att rätt typ av platsutveckling bidrar till att bland annat minska kriminalitet och öka människors trygghetskänsla och ansvarstagande. I Sverige är det ett relativt nytt arbetssätt, även om det finns ett antal exempel på liknande lyckade samarbeten.

Med hjälp av pilotprojekt i flera städer i Sverige bygger Centrum för AMP med start år 2021 upp kunskap om vilken typ av utveckling och verksamhet som fungerar bäst för svenska förhållanden. AMP Forumtorget i Uppsala är det första pilotprojektet som sjösätts.

Som verksamhetsledare är din uppgift att ansvara för att leda arbetet vid den lokala AMP:n. Uppdraget är utveckla AMP Forumtorget på ett sätt som ger medborgare och besökare i staden många goda skäl att gå dit och stanna kvar och trivas i enlighet med den välbeprövade konceptmodellen The Power of Ten. Det rör sig dels om fysisk utveckling av platsen för att göra den ännu mer trivsam och säker och intressant, dels om utveckling av aktiviteter som är lockande för människor i olika åldrar och med olika intressen. Aktiviteterna är en blandning av helt ideella evenemang och upptåg som involverar näringslivet på platsen. Du är spindeln i nätet. Genomsyrande är att verksamheten ska möjliggöra ett lokalt engagemang och vara inkluderande för alla.

I fokus för arbetet står det mandat som lämnas till AMP-avdelningen av Uppsala kommun och övriga aktörer i samarbetet, som främst består av fastighetsägare vid Forumtorget. Dessa organiseras i ett lokalt kunskapsråd till stöd för dig som verksamhetsledare. Du håller i arbetet med planering, genomförande och utvärdering av platsutvecklingen vid din lokala AMP, vilket bland annat innefattar aktiveringsplanering och marknadsföring av aktiviteter, rekrytering av extraresurser, ekonomiska rapporter, personalansvar eller styrning av arbetsgrupper i förekommande fall, samarbeten och nätverkande. Du är vidare länken mellan de lokala aktörerna och Centrum för AMP:s övriga organisation. Du har stöd i den kompetens som finns inom Centrum för AMPs kansli, inom platsutveckling, juridik, kommunikation, webutveckling, marknadsföring, finansiering, uppföljning och ekonomi.

Eftersom det handlar om ett pilotprojekt befinner sig verksamheten i en spännande fas där du kan vara med och påverka arbetet och utforma rollen. Du kommer rapportera till centrumets VD, Sara Bjurström.

Din arbetsplats kommer att finnas i anslutning till Forumtorget i centrala Uppsala.

KVALIFIKATIONER

  • Vi söker dig som har flera års relevant erfarenhet av arbete med resultatansvar inom områdena platsutveckling/stadsutveckling eller affärsutveckling inom fastighetsbranschen, arrangemang inom eventbranschen eller kulturaktiviteter eller motsvarig erfarenhet.
  • Du bör vara bekant med begrepp som BID och placemaking och måste kunna se möjligheterna till aktivering av platsen.
  • Du bör ha flera års erfarenhet av arbete som innefattar nätverkande, med fokus på att engagera och knyta samman olika aktörer och medarbetare.
  • Det är meriterande om du även har erfarenhet av att hitta finansieringslösningar för aktiviteter.
  • Det är en stor fördel om du har vana av att arbeta i projektform, gärna projekt där både evidensbaserad kunskap och lokalt förankrad dialog använts för uppföljning av resultat.
  • För att lyckas i rollen bör du även ha ett stort engagemang för näringslivet kring platsen och förståelse för dess betydelse för platsaktiveringen.
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav.

PERSONLIGA EGENSKAPER

För att lyckas i rollen är du självgående, initiativrik och kreativ och har en förmåga att anpassa dig efter olika förutsättningar, då behoven hos aktörerna kan se väldigt olika ut. Ditt uppdrag innebär många spännande kontaktytor både i den offentliga och privata sektorn. Som person är du trygg och stabil samt bekväm med att kommunicera med människor i olika sammanhang. Du är van vid och trivs med att arbeta i en högpresterande miljö och i en verksamhet som är under utveckling. För att lyckas i rollen bör du ha ett stort intresse för samhällsnytta och en vilja att bidra till den genom att aktivera platser.

ARBETSTID/VARAKTIGHET

Tjänsten som verksamhetsledare är en projektanställning under perioden 1 feb 2021 – 31 dec 2022. Om AMP Forumtorget permanentas finns goda möjligheter till en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Lön och övriga villkor enligt individuell överenskommelse

ANSÖKAN

Maila din ansökan till sara.bjurstrom@centrumforamp.se snarast, intervjuer kommer genomföras löpande.  Har du frågor är du välkommen att kontakta vd Sara Bjurström på telefon 08-21 18 00.

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.