Skip to main content

– Med våra två AMP-piloter på plats i Uppsala och Haninge kan vi nu ta nästa steg. Helena Olsson har både erfarenheten, motivationen och kompetensen att ansvara för det arbetet, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Centrum för AMP. Styrelsen beslutade under måndagen att utse Helena Olsson till ny VD fr.o.m. 1.2.23. Hon är idag verksam i organisationen Fastighetsägarna.

– Det offentliga rummet blir en allt viktigare faktor för att skapa välkomnande stadsmiljöer för både människor och näringsliv. Centrum för AMP har en unik modell och värdefulla erfarenheter av att skapa stadsliv i Uppsala och Haninge. Jag ser fram emot att möjliggöra en positiv utveckling i fler städer utifrån den grund som min företrädare lagt säger Helena.

Nuvarande vd Sara Bjurström har sagt upp sig och kommer att börja arbeta som hållbarhetschef i Haninge kommun.

Presskontakt: Fredrik Reinfeldt, fredrik.reinfeldt@centrumforamp.se

Centrum för AMP är en ideell förening för att främja etablering, utveckling och spridning av Affärs- och MedborgarPlats-modellen (AMP) i Sverige. Grundare och medlemmar är branschorganisationerna Svensk Försäkring och Svensk Handel samt de fyra fastighetsbolagen AMF Fastigheter, Atrium Ljungberg, Humlegården Fastigheter och Vasakronan.